Wedstrijdverslag BZSV de Blauwwitters - MVV'69

Geplaatst op 21-11-2017 11:11. Laatst gewijzigd op 23-11-2017 14:42.

Zaterdag 18 november 2017, tijdstip: 14.30uur, de wedstrijd BZSV - MVV’69 1 staat op het punt van beginnen. Na een weekje rust wordt er vandaag onder echte herfstomstandigheden met veel wind, regen en een frisse temperatuur op het kunstgras gestreden in een ‘6-punten’ wedstrijd om de onderste plaatsen op de ranglijst.

MVV kent voor deze wedstrijd vele afwezigen maar kan gelukkig gebruik maken van 6(!) spelers uit het 2e elftal.

MVV’69 startte in de volgende formatie:

Doel: Wessel Ring

Achterhoede: John Hutterd, Niek Stokman, Jelle Grefelman, Jan Heuver

Middenveld: Marijn Reefhuis, Jasper Bosch, Arjan Egberts, Stefan Boeve

Voorhoede: Jeroen Thijs, Berry Grotenhuis

Bank: Bert Kamphuis, Jarno Thijs

Staf: Johan Reimink (Trainer), Peter De Weert (Leider), Johan Schutte (Vlagger)

Scheidsrechter: de heer J. Floors.

Het begin van BZSV is, net als het weer, stormachtig. Binnen 7 minuten is de verdediging van MVV al flink op de proef gesteld en heeft BZSV al 5 grote doelkansen gehad. Wessel kon 3 keer schitterend redding brengen en ook Niek was 2 keer net op tijd om een schot in kansrijke positie te blokken.

In de 10e minuut is het Jeroen Thijs die plotseling de 0-1 voor MVV op zijn schoen heeft, echter de keeper van BZSV brengt redding. In de counter staat de spits van BZSV vrij voor de keeper en kan Jelle nog net zijn been uitsteken om het schot van richting te veranderen – naast.

Langzaam komt MVV beter in het spel en wordt iedereen beter gevonden. Het spel speelt zich nu vooral af op het middenveld maar echte kansen worden er niet gecreëerd.

In de 21e minuut staat de spits van BZSV na een verdwaalde lange bal plotseling één op één met Wessel, die met een katachtige beweging de bal uit de korte hoek weet te houden. MVV heeft geluk en komt zelf steeds beter in de wedstrijd en krijgt zelf wat kleine mogelijkheden op een doelpunt.

In de 35e minuut is er in de 16 meter van MVV een duel om de bal waarbij de speler van BZSV wel heel makkelijk omver geblazen wordt. De scheidsrechter staat er dichtbij en laat het spel doorgaan.

Het is de 40e minuut als Jasper Bosch plotseling op de rand van de 16 meter de bal krijgt aangespeeld en met een hard schot de bal richting de onderhoek jaagt. De keeper van BZSV weet nog net zijn hand er achter te krijgen – corner. Uit de afgeslagen corner valt de bal aan de linkerkant voor de voeten van Marijn. Die een actie maakt en de bal perfect voorzet bij de 2e paal. Het is Jasper die niet nadenkt en direct uithaalt: 0-1!

MVV heeft nu het betere van het spel en BZSV lijkt aangeslagen. In de 45e minuut is er zelfs een grote kans op de 0-2. Uit een corner is het Jelle die de bal net niet goed kan koppen en de bal rakelings over ziet gaan. RUST.

De 2e helft begint net als de eerste helft. Het is BZSV dat direct op jacht gaat naar de gelijkmaker. In de 49 minuut is het raak. Een voorzet vanaf de zijkant wordt niet goed weggewerkt en na een duwtje in de rug is het 1-1 door een eigen doelpunt.

De wedstrijd raakt vervolgens in een impassen en beide teams doen niet veel voor elkaar onder. Wel is al goed te zien dat MVV steeds meer moeite krijgt om de bal rond te spelen en kansen te creëren. Terwijl BZSV met wat plaagstootjes steeds Wessel tegen komt.

In de 75e minuut is het ineens raak. Uit een van richting veranderde vrijetrap rolt de bal via de paal in het doel van MVV – 2-1. Het geloof in een goede uitslag zakt weg en de kopjes gaan omlaag.

Kort na de 2-1 is het in de 80e minuut de rechtsback van BZSV die de bal krijgt en vanaf en meter of 30-35 de bal vrij richting het doel van MVV mag schieten. De bal heeft zo veel snelheid en precisie dat zelfs Wessel er niet meer bij kan en via weer de paal wordt het 3-1.

De laatste 10 minuten gebeurt er niet zo veel meer waardoor na 90 minuten voetbal de einstand 3-1 op het scorebord staat.

Samenvattend: Gezien de vele aanpassingen in het elftal heeft MVV een degelijke wedstrijd gespeeld en was het zelfs in fases de bovenliggende partij. Wel moet gezegd worden dat het geluk MVV in het begin van de wedstrijd niet in de steek heeft gelaten waardoor het nog een wedstrijd werd. Alle spelers van het 2e bedankt voor jullie inzet.

De volgende wedstrijd voor MVV’69 is op 25 november thuis om 14:30. Tegenstander is dan Bruchterveld.