Knokken op kunstgras

Geplaatst op 09-12-2014 18:31. Laatst gewijzigd op 22-01-2015 22:53.

Zaterdag 6 december 2014 15.00, de wedstrijd Dkb’44 1 – Mvv’69 1 staat op het punt van beginnen. De heer Jansen had deze middag de leiding over de wedstrijd en hij floot een goede wedstrijd. Mvv en Dkb voetballen al jaren tegen elkaar in de 4e klasse, reden genoeg om er een mooie wedstrijd van te maken. Tevens werd deze wedstrijd opgenomen door Dkb tv, een zeer leuk en origineel initiatief van Dkb. Een link naar het filmpje is te vinden op de site van Mvv’69

Mvv’69 startte in de volgende formatie:

Doel: Remco Haselhorst

Achterhoede: Jasper Bosch, Ronald Sasbrink, Jelle Grefelman(c), Niek Stokman

Middenveld:Rick Heisterkamp, Lars Beumer, Patrick Jaspers

Voorhoede: Stefan Eektimmerman, Jeroen Thijs, Jordy Bannink

Bank: Wim Stevens, Lars Aitink, Jan Heuver

Staf: Bert Huesken (Trainer), Jan Sasbrink (Leider), Gerrit Hemmink (Vlagger)

Afwezig:Erik Lammerink (Geblesseerd)

Beidde ploegen keken aan het begin van de wedstrijd de kat uit de boom, niemand was van plan om direct het initiatief te nemen. Dat veranderde na een minuut of 10, Dkb zocht zich steeds meer een weg naar voren en begon aan te dringen aan de rand van de Marlese 16 meter.

Een snelle voorsprong kwam er zeker maar niet voor de initiatiefnemers uit de Krim. Patrick Jaspers stuurde Jeroen Thijs weg in de diepte, deze spreidde het bedje voor Stefan Eektimmerman die hard in de lange hoek binnenschoot. 0-1, de oranjehemden uit Marle stonden vroeg in de 1e helft voor.

Dkb nam hier geen genoegen mee en direct na de aftrap duwden zij Marle terug op eigen helft. Dit leidde tot enkele kansen voor de geel zwarten, maar de Mvv defensie hielp deze kansen vakkundig om zeep. Het kunstgras in de Krim was voor enkele Mvv spelers even wennen.

Na 45 minuten stond het nog steeds 0-1 voor Mvv. Trainer Bert Huesken was tevreden over zijn elftal. De tegenstander werd goed van het voetballen gehouden. De instelling in de 1e helft was velen malen beter dan die van de vorige week. Weer een stap vooruit dus. Maar trainer Huesken wees zijn mannen erop dat juist nu concentratie van belang was. Met deze informatie ging Marle weer de kunstmat op voor de 2de helft.

Dkb had naar alle waarschijnlijkheid een duidelijke boodschap gehad van hun trainer want zij tapten uit een heel ander vaatje. Snel combinatie spel en veel loop acties deden Mvv steeds verder inzakken, Marle stond zwaar onder druk. Maar de defensie hield stand en heel de ploeg werkte zich een slag in de rondte voor een resultaat deze middag.

Dkb drong steeds meer aan op de gelijkmaker en mocht deze ook maken. Na een goede dieptepass op de rechtsbuiten van de Krim kon deze de bal langs de doelman van Mvv spelen, deze kon de bal nog aanraken maar het mocht niet baten. 1-1 was de stand en met nog 25 minuten op de klok ging Marle een zware eind fase tegemoet.

Maar Marlese 1e 11 faalden niet, heel het team vocht voor wat het waard was. Telkens als Dkb een bal op doelschoot werd deze wel weer door een Marlenaar uit het doel gehouden. Tevens kon er met enkele vlotte counters nog gevaar worden gesticht voor het doel van de Krim.

De mist trok over het de Oase zoals het sportprak van de Krim heet. Het zicht werd met de minuut slechter maar het uitzicht op een punt met de minuut beter. Na ruim 90 minuten voetbal vond scheidsrechter Jansen het mooi geweest en floot hij voor het laatst deze middag.

Mvv was de morele winnaar deze middag en stapte dan ook met een glimlach van het veld. Complimenten van de meegereisde supporters en die van de Krim. Een echte teamprestatie was een vaak genoemd compliment. Ook al wonnen we deze pot niet het voelde wel zo, al enkele weken is de wil om te winnen en de wil om voor elkaar te werken erg groot binnen het 1e van Mvv. Dit is een compliment voor onze leiding, ook dat mag wel eens gezegd worden.

Volgende week spelen we thuis tegen s.c. Lemele, deze derby zal om 14.30 beginnen. Wij hopen u dan langs de lijn te mogen begroetten, tevens is dit de laatste wedstrijd voor de winterstop.