MVV ‘69 1 - SVV ‘56 1

Geplaatst op 07-04-2019 19:39.

Ongelukkig verlies MVV'69

Zaterdag 30 maart 2019 stond de inhaalwedstrijd MVV '69 - SVV '56 gepland waar in het begin van dit jaar de weergoden ons niet goed gezind waren was dit vandaag wel het geval. Heerlijk weertje om te voetballen en een leuke wedstrijd op het programma in de onderste regionen van de 4e klasse D.
Helaas liep de wedstrijd voor MVV wat minder leuk af, de mannen van trainer Visscher verliezen de wedstrijd met 0-2, en op basis van de vele gemiste kansen en een prima 1e helft is de overwinning van SVV niet terecht te noemen.

Om 14.30 uur op sportcomplex De Leemkamp te Marle was de heer Wolterink de leidsman van vandaag en na het 1e fluitsignaal maakte de pupil van de week gelijk duidelijk wat er vandaag moet gebeuren SCOREN!!.

MVV trapt af en gelijk is duidelijk wat de oranjehemden willen aanvallend voetballen en gelijk is de 1e mogelijkheid voor MVV, het schot word gekraakt door de defensie van SVV en de daaruit komende corner word over gekopt. MVV zat dan ook vanaf minuut 1 in de wedstrijd en was zeker de betere deze helft.
MVV creëerde VELE kansen door goed voetbal te spelen ,mede door goed keeperswerk van de goalie van SVV kwam MVV niet tot scoren.
SVV probeerde voetballend de mannen uit Marle te breken maar dit lukte niet en werd er veel vanuit paniek gevoetbald bij SVV, vaak de lange bal gezocht maar het lukte de mannen uit Sibculo niet om het goed georganiseerde MVV te ontwrichten.

in de 15e minuut kwam er via een goede aanval een steekbal op de voorwaartsen van MVV maar de keeper won deze 1 tegen 1 situatie, op het moment van schieten word de rappe aanvaller van MVV van achteren aangetikt, in eerste instantie gaf de scheidsrechter voordeel maar toen de bal recht op de keeper werd geschoten besloot de man alsnog een vrije trap te geven aan MVV, en weer ging
een van de vele kansen van MVV in rook op. De daarop volgende vrije trap werd nog net gered door het vangnet achter de goal , zoals al vaker deze helft voorkwam stond het vizier niet op scherp bij MVV.

SVV kwam de eerste helft niet veel verder dan wat afstandsschoten en speldenprikjes maar keeper Boeve reageerde hier goed op.
20ste minuut word een prima aanval van MVV gepareerd door de goed keepende van Ballengooien van SVV en schakelde gelijk om tot een van de vele lange ballen deze helft ,de bal kwam terecht bij een aanvaller van SVV en deze schoot de bal nipt voorlangs en dit was 1 van de weinige kansen die de mannen van SVV hadden deze helft.

MVV had de eerste helft compleet in de spreekwoordelijke "BUUSE" en de mannen uit Sibculo wisten zich hier geen raad mee.
Nadat een speler van MVV en SVV keihard met de hoofden tegen elkaar kwamen lag het spel een paar minuten stil , na wat aspirines voor de speler van MVV en een rol tape en een pleister voor de speler van SVV gingen beide heren op karakter verder.
Na deze gebeurtenis raakte SVV het helemaal kwijt en kwam het de middenlijn haast niet meer over. MVV bleef maar kansen missen en kwam net voor rust weer 1 op 1 met de keeper van SVV ook deze kans werd niet goed uitgespeeld.
Er werd deze helft nog wel gescoord door SVV maar deze werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.
De man met de vlag aan de kant van SVV had er ook duidelijk zin aan vandaag! last van de zon had hij niet want hij had vandaag zijn SVV bril opgezet en vlagde dan ook een aantal keer onterecht MVV af , helaas ging de goed fluitende heer Wolterink met de vlaggende SVV'er mee in zijn beslissingen.
Er werd na 7 grote mogelijkheden voor MVV , 2 keer 1 op 1 met de keeper, en een speler met een ingetapet hoofd gefloten voor de rust. Waar het eigenlijk 3-0 had moeten staan voor de mannen uit Marle.

Na peptalk, de thee en het fluitsignaal van scheidsrechter Wolterink was duidelijk dat SVV beter uit de kleedkamer kwam.
De eerste mogelijkheid was dan ook gelijk voor de mannen van trainer Abel maar deze werd naast gekeken door keeper Boeve.
SVV kwam steeds meer aan het voetballen toe en trok langzaam MVV steeds meer uit elkaar , MVV deed nog steeds waar het goed in was deze wedstrijd en dat was simpelweg niet scoren. Mvv kwam in de 53ste minuut weer 1 op 1 met keeper van Ballengooien maar de uitvoering was weer onvoldoende en de bal hobbelde rustig naast.
SVV kreeg de touwtjes steeds steviger in handen en drukte MVV in de verdedigende rol , MVV kwam via de zijkant op en de bal leek heel simpel ingetikt te kunnen worden maar deze werd keihard voorlangs geschoten.

SVV kreeg gedurende de 2e helft de betere kansen en kwam in de 64ste minuut dan toch op voorsprong, een goed opgezette aanval werd via de zijkant voorgezet deze werd niet heel goed verwerkt door de defensie van MVV.
De bal kwam aan de zijkant van de 16 meter voor de voeten van een SVV"er hij gaf de bal strak voor en Berry Lenters stond op de goede plek om de bal simpel in te tikken.
Grote dreun voor MVV en het werd steeds moeilijker voor MVV om weer iets terug te doen in de wedstrijd , maar de mannen van het bijna 50 jarige MVV bleven strijden maar maakten de kansen er simpelweg niet af , en dan krijg je de deksel op de neus!

SVV was in de 70ste minuut dichtbij de 0-2 de bal werd vanaf een metertje of 30 keihard op de kruising geschoten.
De keeper van MVV raakte een terugspeelbal finaal verkeerd en deze werd opgevangen door SVV maar de aanvaller pakte het cadeautje niet uit de bal ging met hangen en wurgen net naast de goal.
In de 84ste minuut viel het doek dan uiteindelijk voor MVV , een aanval van MVV werd door de Sibculose verdediging afgeslagen en daaruit volgde een lange bal richting de voorwaartsen van SVV.
De bal werd ongelukkig gekopt door de defensie van MVV en viel precies voor de voeten van aanvaller Giovanni Fortuna hij deed wat MVV af liet weten door de bal simpel 1 op 1 met de keeper in de goal te prikken.
MVV bleef het proberen maar SVV had de regie overgenomen en SVV was de 2e helft de betere partij en had ook een aantal grote mogelijkheden.

Een laatste aanval van MVV werd gestopt door SVV middels een overtreding op een meter of 20 van de goal, de bal werd perfect langs de muur gekruld in de lange hoek van de keeper geplaatst maar dit keer stond de paal MVV in de weg.
De 2e helft telde 6 grote mogelijkheden voor MVV en een 1 op 1 situatie met de keeper van SVV.

Gezien de kansen verhouding en complete plaatje van de wedstrijd is deze uitslag niet terecht.
De mannen van trainer Visscher hebben een prima wedstrijd neergezet uiteindelijk moet je je zelf gaan belonen door een goede wedstrijd om te gaan zetten in punten.

MVV ziet na deze uitslag concurrent SVV 3 punten uitlopen en concurrent Sp Daarle op gelijke hoogte komen qua punten.
Volgende week komt Dieze West op bezoek op het gezellige Sportpark De Leemkamp en zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden door de oranjehemden.