VV Daarlerveen - MVV 69

Geplaatst op 13-04-2019 21:38. Laatst gewijzigd op 28-05-2019 18:45.

13-4-2019

Daarlerveen - MVV'69

MVV '69 speelde vandaag in en tegen Daarlerveen, de nummer 3 van de 4e klasse D wist de eerste ontmoeting vrij eenvoudig en ruim te winnen met 1-6.
Een pittige klus voor de mannen van trainer Visscher die vandaag 3 basis spelers moest missen door afwezigheid.

Bij Daarlerveen dachten ze dit klusje eenvoudig te klaren en wouden ze van te voren al de 3 punten bijschrijven, maar de nummer 3 van de competitie verslikte zich in MVV '69 wat ook vandaag weer als een team stond te spelen.

De pupil van de week wist ook vandaag het netje weer te vinden hij verschalkte keeper Boeve met een goed schot.
Scheidsrechter Wessels had de eer om deze wedstrijd te mogen leiden en floot om 14.30 voor het eerst vandaag op het fluitje.

De eerste 10 minuten vielen er al 2 doelpunten voor Daarlerveen , MVV zat absoluut niet goed in de wedstrijd en kreeg door 2 keer slecht verdedigen 2 doelpunten tegen.
Bozkurt schoot de 1-0 tegen de touwen en de 2-0 kwam op naam van Koppelman.
MVV was hierdoor goed wakker geschud en herpakte ze zich goed , voetballend kwam de nummer 12 van de competitie aardig mee met Daarlerveen.
Daarlerveen had meer de bal maar wist hier niet van te profiteren, laatste man Sasbrink en keeper Boeve hielden MVV prima op de been en sloegen de pogingen van Daarlerveen af.
Na de eerste 10 minuten draaide MVV weer zoals het de laatste weken doet , voetballend doen ze prima mee ook door lef , inzet en vooral door een team te zijn pakken de oranjehemden uit Marle de punten.
MVV kreeg in de 1e helft een grote mogelijkheid op de 2-1 maar helaas benutte Egberts deze kans niet.

Tijdens de thee pauze liet trainer Visscher duidelijk merken dat hij in de 2e helft een ander MVV wil zien , hij was niet te spreken over de manier waarop MVV de wedstrijd begon en zo snel op achterstand kwam.
Laatste weken is MVV goed bezig en deze lijn wil het doortrekken, dus er moest uit een ander vaatje getapt worden ook om de meegereisde supporters niet teleur te stellen.

De 2e helft startten de mannen van het bijna 50 jarige MVV beter als de 1e helft , voetballend kwam het weer goed mee en in de organisatie stond het ook weer prima.
Rond minuut 60 maakte MVV de 2-1; een perfecte voorzet van 'good old' captain Heisterkamp deze werd gevolleerd door Berry Grotenhuis tegen de keeper, via de rebound kwam de bal weer voor de voeten van Grotenhuis en schoot deze alsnog tegen de touwen.
MVV bleef meedoen in de wedstrijd en creëerde mogelijkheden , Daarlerveen voetballend en individueel gezien de betere ploeg op het veld had het lastig tegen MVV.
Daarlerveen bleef ook kansen creëren maar net zoals als in de 1e helft (na 10 min) stond de defensie van MVV goed opgesteld.

In Daarlerveen het dorpje met 1200 inwoners en waar na een bankoverval in de 2e wereld oorlog het geld bewaard werd in een hooischuur, kwam in de 80e minuut de 2-2 op scorebord te staan.
Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van de goed spelende Jesper Grotenhuis hij zag zijn schot gekeerd worden door de keeper, Ronald Sasbrink 'alias Ronnie' stond op de goede plek hij kreeg de bal voor de voeten en werkte vakkundig af.

Dit had op sportpark De Belt niemand verwacht , dat het samengestelde vv Daarlerveen gelijk stond tegen buurtclub MVV'69.
Dat Daarlerveen hier geen genoegen mee nam was de laatste 10 minuten van de wedstrijd ook zichtbaar, het werd billen knijpen voor de mannen uit Marle.
Daarlerveen kreeg vele mogelijkheden maar profiteerde er niet van, MVV kreeg in minuut 85 een 1 op 1 kans met de keeper van Daarlerveen de net ingevallen Stefan Boeve stiftte de bal voor het doel langs en zag de kans op 2-3 voor MVV naast de goal verdwijnen, het eindsignaal kwam dan ook als een ''geschenk uit de hemel'' en werd luidkeels gevierd door MVV en de supporters.

A.s dinsdag 16 april staat de inhaalwedstrijd tegen Wijthem op het programma 18.30 uur.