MVV'69 verliest nipt van kampioen HTC

Geplaatst op 21-05-2019 13:13. Laatst gewijzigd op 28-05-2019 18:19.

18-5-2019 MVV'69 - HTC

Op de 137e dag van het jaar 2019 word de laatste thuis wedstrijd gepeeld van dit seizoen, een wedstrijd tegen de kampioen van de 4e klasse D.
Aan het weer kan het vandaag niet liggen want met een kleine 22 graden is het prima vertoeven op Sportpark De Leemkamp.
Trainer Visscher moest het vandaag doen zonder goalie Boeve(ziek) en reserve doelman Ring(blessure), ook de ervaren Heisterkamp was afwezig vandaag.
Het jeugdig keeperstalent van de club Daan Kleinjan nam vandaag de plek over van Boeve en deed dit prima ondanks dat hij weinig minuten in de benen heeft.
De vorige wedstrijd eindige op het kunstgras in Zwolle in een 1-0 overwinning van de Zwollenaren, een wedstrijd waar MVV geheel kansloos was.

Pupil van de week Bram nam het voortouw en met een schot vanaf randje 16 verschalkte hij de keeper van de Holtenbroek Tuinders Combinatie (HTC).

14.30 uur Scheidsrechter Ekkel floot voor aanvang wedstrijd.

MVV startte prima aan de wedstrijd en nam gelijk het initiatief en kreeg in minuut 3 al een grote mogelijkheid, een strakke voorzet van J Grotenhuis werd net over het doel getikt door S Roelofs.
Nog geen 2 minuten later een schot net buiten de 16 van Grotenhuis helaas voor MVV mikte hij net naast de paal.
HTC leek enigszins wat geschrokken van de druk van MVV en probeerde veelal de lange bal , deze kwam vaak perfect aan bij de voorwaartsen van HTC.
HTC was wakker geschud en kwam beter in de wedstrijd rond minuut 10 een strakke voorzet voor de goal van keeper Kleinjan, de spits van HTC kwam net te kort om de bal goed in te tikken.
Even later stond de 0-1 op het bord voor de bezoekers uit Zwolle, balverlies op het middenveld van MVV en met een snelle en goede aanval werd de bal panklaar gelegd voor Wissink en hij kon deze simpel intikken.
Lichtelijk tegen de verhouding in, HTC beschikt over een prima voetballend elftal en kwam ook beter in de wedstrijd.
MVV gaf zoals gewoonlijk niet op en bleef druk houden op de verdediging van HTC.
De 1-1 was dan ook wel verdiend en terecht, een uitrap van HTC werd ingespeeld op de centrale verdediger en gelijk klapte MVV erop, Jaspers ontfutselde de bal van HTC en op het moment dat hij wilde schieten werd hij aangetikt in de 16 meter, scheidsrechter Ekkel kon niks anders dan de bal op de stip te leggen.
Ronald Sasbrink de captain van vandaag nam de verantwoordelijk om de penalty te nemen en schoot hem prima binnen en zette zo in de 17e minuut de 1-1 op het scorebord.
Paar minuten later was het weer MVV, een combinatie tussen Egberts en Eektimmerman leidde tot een strak schot op de goal van HTC maar de bal werd prima gepakt door de keeper.
MVV werd slordiger en de ballen die ze veroverde werd te snel naar voren gespeeld, en leidde tot balbezit voor HTC.
Minuut 34 kwam HTC weer op voorsprong, een lange bal vanaf de middenlijn richting de 16 meter hier stond Wissink en hij schoot de bal beheerst vanuit de lucht in 1x richting de goal van MVV en liet keeper Kleinjan kansloos in de lange hoek. 1-2.

Ruststand 1-2 wat tegen de kampioen een prima tussenstand is en gezien de wedstrijd misschien een beetje onterecht is.
Want HTC speelde niet kampioen waardig, daarin tegen deed de nummer 12 van de competitie prima mee.

Tijdens de rust moest trainer Visscher noodgedwongen wisselen, captain Sasbrink was ziek geworden en Eektimmerman had hamstring problemen.
Hiervoor kwamen B grotenhuis en J Thijs in het veld.

De 2e helft was een helft vol met kaarten door praten en vasthouden want een harde wedstrijd was het absoluut niet.
Vele kaarten werden gegeven en scheidsrechter Ekkel had het moeilijk vandaag en liet door eigen toedoen dit gebeuren.
Door rare beslissingen te nemen en momenten af te fluiten waar niks aan de hand was zowel aan de kant van HTC en MVV vielen er een aantal onterechte gele kaarten.

Eerlijk is eerlijk als scheidsrechter doe je het niet gauw goed en wel respect voor de man met de fluit uiteraard #doeslief.

In de 58e ste minuut liet MVV weer van zich horen middels een schot maar deze ging net over de lat.
MVV liet de tanden zien en gaf niet op keihard werken en een boel inzet werd er getoond op de Leemkamp, MVV laat zich niet zo makkelijk meer verslaan.
HTC kwam via een mooie aanval aan de zijkant van de 16 meter terecht maar de rappe buitenspeler schoot de bal nipt voorlangs.
Scheidsrechter Ekkel had blijkbaar de kampioen nog geen cadeau gedaan voor het kampioenschap en besloot HTC alsnog een cadeau te geven.
In minuut 63 liet een speler van HTC zich heel opzichtig vallen in de 16 meter en de scheidsrechter trapte hier volledig in en legde de bal op de stip. GEHEEL ONTERECHT! maakte Wissink voor HTC de 1-3 en tekende voor zijn derde doelpunt vandaag.
MVV nam wat meer risico's en zo kreeg HTC wat meer ruimte en zo kreeg keeper Kleinjan een schot op doel in de 68e minuut hij rammelde de bal prima uit de rechter boven hoek.
De 2-3 voor MVV viel in minuut 80, een goede actie van S Roelofs in de 16 meter hij legde de bal terug op B Grotenhuis en via hem kwam de bal uiteindelijk bij Thijs deze werkte de bal beheerst binnen.
Vlak na de 2-3 kwam Ekkel in het veld voor S Roelofs.
Linksback Jasper Bosch kwam in de 83e minuut nog met een solo vanaf de middenlijn, hij speelde op zijn Duits een aantal spelers voorbij maar hij zag zijn schot naast de goal verdwijnen
MVV wilde uiteraard meer en een gelijkspel was ook zeker verdiend geweest vandaag, in minuut 89 en 90 waren er nog 2 goede mogelijkheden voor MVV maar hier kwam helaas niks uit.

Waar MVV de uitwedstrijd geen poot aan de grond kreeg liet het vandaag zien wat voor stappen ze hebben gemaakt het afgelopen seizoen. Ondanks de nederlaag (misschien een gelijkspel had moeten zijn) prima stand gehouden tegen de kampioen.
Complimenten waardig wat voor stappen de ploeg van trainer Visscher dit seizoen heeft gemaakt, zo kun je zien dat je met een dosis inzet, fanatisme, plezier en het samen als team te doen heel wat bereiken kunt.

Volgende week de laatste wedstrijd in en tegen Kampen.
De selectie en supporters zullen met een bus afreizen naar Kampen en na de wedstrijd word er middels een BBQ het seizoen afgesloten.