MVV - ATC

Geplaatst op 14-10-2019 17:13.

Zaterdag 12 oktober kwam ATC’65 uit Hengelo op bezoek op sportpark De Leemkamp, ATC de ploeg van oud voorzitter Joop Munsterman en met de bijnaam de 'fakkeldragers' heeft kampioenaspiraties en wil graag zo snel mogelijk de stap omhoog wil maken kreeg een lastige middag voor de kiezen tegen de oranjehemden uit Marle. Helaas voor MVV ging de wedstrijd verloren in een 1-2 uitslag , waar een gelijkspel eerder op zijn plek was geweest. (gezien de 1e helft had MVV vandaag moeten winnen), En nu zal u wel denken dat staat elke week wel in het verslag van MVV.. de woorden van de aanvoerder van ATC bevestigd dit “Als wij hier met 4-0 achterstand de rust ingaan mochten wij niet klagen”. Bij aankomst werd er zeer lacherig gedaan door de heren van ATC over de accommodatie van MVV en werd er gesproken over een walk over.
14.30 uur floot scheidsrechter Holtvluwer voor aanvang wedstrijd, pupil van de week Sem had weinig moeite met scoren daarintegen had MVV het er wel aardig lastig mee. MVV moest nog voor aanvang van de wedstrijd de opstelling wijzigen ivm niet fitte speler. MVV begon slap aan de wedstrijd en liet ATC de eerste 15 minuten beetje hun gang gaan, de duels werden niet aangegaan of verloren en dan kunnen de mannen van ATC heel aardig voetballen. ATC krijg vroeg in de wedstrijd een mogelijkheid maar keeper Haselhorst pakte de bal prima in 2x. Joeri Kosters  word rond minuut 15 de diepte ingestuurd maar de vlagger van ATC besluit de vlag omhoog te steken (Kosters staat een dik 2 meter VOOR! de laatste man van ATC) de scheidsrechter gaat hier in mee en fluit de aanval af. Na dat moment word MVV sterker en komt het beter in de wedstrijd, paar momenten later is het Kosters die een voorzet op Steijn Roelofs geeft en de ‘eigenlijk niet te missen kans’ word over geschoten. In de 32e minuut is het een schot van Kosters die net naast de goal verdwijnt, keeper Haselhorst van MVV komt in de 35 minuut prima zijn goal uit en dwingt de speler van ATC gelijk te moeten schieten en de bal word tegen Haselhorst aangeschoten. Even later is het een corner waar MVV gevaarlijk uit word de corner word bij de eerste paal ingeschoten door Stokman maar zijn bal word van de lijn gehaald uit die zelfde scrimmage komt de bal op het hoofd van Bosch en ook hij ziet zijn inzet van de lijn gehaald worden. MVV dringt aan maar tot scoren komt het niet , ATC komt er snel uit met de behendige voetballers die ze hebben kan dat ook zeker en na een snelle counter word de voorzet nog net verdedigd door Huisken met een prima sliding. Minuut 40 Kosters gaat alleen op de keeper af van ATC maar schiet de bal recht op de benen van de keeper en zo gaat de grootste kans van de 1e helft in rook op dit had de 1-0 moeten zijn, net voor rust krijgt MVV net buiten de 16 een vrij trap; Kosters schiet met een bekeken schot de bal op de buitenkant van de paal en weer valt hij niet goed voor MVV.
Na de thee is het ATC die de betere is en MVV steeds meer in de tang kreeg. MVV komt wel verdiend op voorsprong in de 50e minuut Kosters krijgt de bal op zo’n 25 meter in de voeten en met een goede actie draait om zijn as naar binnen en schiet hem met links geweldig in de kruising van het doel 1-0. Lang genieten van deze voorsprong kan MVV niet, in minuut 56 word een kopduel verloren in de verdediging van MVV en beland de bal bij een aanvaller van ATC die de bal hard en strak over het gladde veld in de hoek schiet 1-1. ATC wil meer en dit is te zien ook in minuut 60 is het Haselhorst die MVV op de been houd met 3 goede reddingen achter elkaar. ATC word steeds gevaarlijker en de nummer 10 van ATC (de beste man van hun kant) probeert het steeds vaker met een gevaarlijke solo. MVV krijgt nog een goede mogelijkheid in de 65e minuut maar ook daar staat de keeper op zijn plek en haalt de strakke bal van Kosters prima uit zijn doel. Minuut 70 een corner word uit de 5 meter gestompt door Haselhorst en de bal beland net buiten de 16 bij een ATC speler hij besluit de bal uit de lucht op het doel van MVV te vuren en met een geweldige redding is Haselhorst weer de baas. De genade klap komt in minuut 75, een geweldige solo van de nummer 10 van ATC beland met een ‘boogballetje’ achter doelman Haselhorst die net te weinig handschoen tegen de bal kreeg 1-2. Vanaf dat moment is het alles of niks, aanvallende wissel komen bij MVV Thijs voor Ekkel , Sasbrink voor Egberts en Hulsman voor S Roelofs. Een vrije trap van MVV word in minuut 85 gestopt door de keeper van ATC en in de allerlaatste seconde van de wedstrijd word een vrije trap van MVV door alles en iedereen gemist en verdwijnt naast de goal van ATC.
Zure nederlaag waar meer in had gezeten voor MVV maar gezien de 2e helft ATC wel de betere was. En in de week van de scheidsrechters even een compliment richting scheidsrechter Holtvluwer die vandaag een dikke voldoende scoorde en een van de betere scheidsrechters is die ik tot nu toe (dit seizoen) heb meegemaakt. Volgende week de ‘Derby van het Oosten’ MVV gaat op bezoek bij Daarle die een prima seizoenstart hebben met 7 punten uit 4 wedstrijden.