Geplaatst op 26-10-2019 13:41.

19-10-2019
Sp Daarle – MVV’69 3-1

Zaterdag voetbaldag!
Scheidsrechter Moeken had de eer deze ‘derby van het oosten’ te mogen fluiten en stipt half 3 floot hij voor aanvang wedstrijd. De eerste helft gebeurde er qua kansen vrij weinig beide ploegen creëerden weinig en het spel speelde zich vooral af op het middenveld. MVV had wat meer de bal en domineerde de eerste 45 min maar tot kansen leidde het niet, MVV drong Daarle terug op eigen helft. sp Daarle deed daarin ook vrij weinig en speelde veelal de lange bal die vaak gegeven werd door de captain van sp Daarle. Eigenlijk de eerste kans van Daarle was gelijk raak minuut 30 balverlies op middenveld van MVV en de buitenspeler van Daarle werd met een goede diepte bal weggestuurd en liet vervolgens doelman Haselhorst kansloos  1-0!. De 2 en 3-0 vielen binnen een minuut de 2-0 werd verkeerd gekopt in de verdediging van MVV en via een halve omhaal lag de bal in het doel van MVV. De 3-0 kwam via een vrije trap door een onnodige handsbal van MVV aan de zijkant van het veld, de vrije bal werd uit de 16 meter gekopt door MVV maar precies op de voeten van een Daarle speler en hij haalde in een keer uit en de bal werd onhoudbaar ingeschoten en de 3-0 stond op het bord.
Na de thee met wat aanpassingen in het team van MVV werd er volle bak gestreden, maar werd niet of nauwelijks gevaarlijk, Daarle creëerde net als in de 1e helft ook vrij weinig. MVV werd gevaarlijk in minuut 49 vanuit een van de vele corners die ze deze wedstrijd hadden, maar de bal werd net naast gekopt. De ingevallen Jesse Ekkel kwam minuut 51 alleen voor de keeper te staan maar hij schoot de bal op de keeper. Uit een corner kwam de 3-1 op het bord Rik Huisken kopte de bal goed in en MVV kreeg weer een beetje hoop. Na een uur gespeeld te hebben werd het allemaal wat onaardiger en harder aan de kant van Daarle en kreeg MVV veel vrije trappen. Minuut 62 een vrije trap van Joeri Kosters werd goed gepakt door de goalie van Daarle. Helaas voor Kosters moest hij even later het veld verlaten met rood (2x geel). Daarle creëerde ondanks de man meer situatie weinig en liet MVV de gang gaan, maar tot scoren kwam MVV niet. Minuut 89 Daarle krijgt een penalty maar deze werd uitstekend gepakt door keeper Hasehorst en zo bleef de 3-1 op het score bord staan. En zo wint Daarle eindelijk weer eens van MVV
Volgende week speelt MVV tegen GFC uit Goor een pittige klus voor de mannen van trainer Visscher, maar niets is onmogelijk!