AVC Heracles - MVV’69

Geplaatst op 28-11-2019 14:02.

Zaterdag misschien wel de mooiste dag van de week want??.............. Juist het is weer voetbaldag!
Vandaag ging de oranje trein richting Almelo er werd gespeeld tegen avc Heracles. Een club dat 115 jaar op de zondag hun wedstrijden speelden speelt sinds dit seizoen de wedstrijden op de zaterdag. Met een prachtige oude Engelse tribune volgepakt met Marle supporters ging de wedstrijd om 14.00 uur van start. Na de minuut stilte voor de aandacht tegen racisme; WANT RACISME HOORT NIET OP EEN VOETBALVELD!! ging de wedstrijd van start. MVV komt goed uit de startblokken en avc weet alleen met overtredingen het spel van de Marlenaren te ontregelen. Echte kansen zijn er nog niet maar de druk van MVV is er wel. In de 20e minuut is het Jesse Ekkel die met een fijne steekbal Stefan Eektimmerman de diepte in stuurt. De verdediging van avc staat niet goed en met de snelheid van Eektimmerman kan hij zo doorlopen naar de keeper. Met een geplaatst schot brengt hij de stand op 0-1. De wedstrijd is open en avc moet nu op zoek naar een doelpunt. Het spel golft op en neer en vooral het middenveld van beide elftallen heeft het druk. Langzaam maar zeker komt avc beter in de wedstrijd en komt MVV meer onder druk te staan. Er volgen een flink aantal corners maar telkens valt de bal goed voor MVV dat zelf nog enkel speldenprikjes uitdeelt. Echte kansen zijn er niet meer geweest als de scheidsrechter voor de rust fluit.
Na rust is het avc dat de druk opvoert. MVV moet steeds verder terug. Zonder dat avc echte kansen krijgt is het wel duidelijk wat de boodschap van de trainer in de rust is geweest. Met wissel van Mart Roelofs voor Jesse Ekkel en niet veel later Berry Grotenhuis voor Joeri Kosters komt MVV weer iets beter te staan en kan het avc beter opvangen. Zonder de scheidsrechter te kort te doen, was het zijn assistent van avc die de wedstrijd spannend hield. Bij elke gevaarlijke uitval van MVV werd de vlag omhoog gegooid. De spanning bij beide partijen was te voelen. Het spel werd er niet beter op en de scheidsrechter moest de gemoederen zelfs even koelen. Met Jeroen Thijs voor Arjan Egberts werd het slot op de deur gegooid. Mart Roelofs werd nog gespaard voor een 2e gele kaart maar de wedstrijd was gespeeld. Een laatste wanhoopsbal van avc wordt door de verdediging weg gekopt, maar beland precies bij de spits van avc. Iedereen bij MVV kijkt de bal naast....... en de goed leidende scheidsrechter fluit voor het einde. De 3 punten gaan, misschien een beetje gelukkig, mee naar Marle! Complimenten voor het hele team want het was weer een echte teamprestatie. Supporters bedankt voor jullie steun! En tot volgende week zaterdag! Met 10 punten op de 8e plaats doen de mannen van trainer Visscher lekker mee in de competitie.
Man van de wedstrijd: Stefan Eektimmerman
Volgende week de thuiswedstrijd tegen BZSV de Blauwwitters. Aanvang 14:30uur.