ATC - MVV

Geplaatst op 24-02-2020 16:33. Laatst gewijzigd op 24-02-2020 17:20.

Onder een lenteachtige maar winderige omstandigheden wordt er deze zaterdag op het kunstgras van ATC gevoetbald. Het team van MVV is compleet en klaar voor de wedstrijd tegen de nummer 4 van de ranglijst.
MVV speelt de eerste helft tegen de wind in en dat is te zien aan het spel dat zich voornamelijk op de helft van MVV afspeelt. ATC heeft veelvuldig de bal, maar het is MVV dat met een paar speldenprikjes het meeste gevaar sticht. Na een half uur spelen is keeper Haselhorst die redding brengt op een gevaarlijk schot vanaf de zestien. De aanvalsdrang van ATC neemt toe en MVV wordt steeds meer naar achteren gedwongen. Maar echte kansen zijn er niet te noteren in de eerste helft. De goed leidende scheidsrechter ??? blaast voor de rust.
In de 2e helft geen wijzigingen in het elftal van MVV. Met de wind nu in de rug speelt ook de 2e helft zich voornamelijk af op de helft van MVV. ATC probeert met snelle combinaties over de flanken het team van coach Visscher uit elkaar te spelen. Met Mart Roelofs voor Niek Stokman (terug van een blessure) en Herr Bosch voor Ronald Sasbrink (kuitblessure) wordt geprobeerd het slot op de deur te gooien. Helaas weet ATC toch te scoren. Een voorzet vanaf rechts wordt achterin niet goed verwerkt en met een rolletje in de verre hoek weet de spits van ATC de bal langs de keeper te werken. Joeri Kosters wordt vervangen door Berry Grotenhuis. Met de 1-0 stand op het scorebord is het MVV dat zich steeds meer laat gelden. Een eerste grote kans van MVV lijkt te ontstaan als Eektimmerman er met de bal vandoor gaat. Zijn voorzet is echter net te scherp en kan net niet door Roelofs worden binnengelopen. Het lijkt er op dat MVV zich niet bij een nederlaag neer wil leggen. Ook een 2e mogelijkheid strand als de bal te zacht wordt voorgezet en door de keeper van ATC kan worden opgepakt. Opnieuw is het MVV dat de bal op de eigen helft onderschept en met een vlotte combinatie wordt de bal diep gespeeld op Eektimmerman. De bal lijkt, gedragen door de wind, te hard. Maar is toch nog binnen bereik. Zonder na te denken wordt de bal 'alla van Basten' op de goal geschoten. De bal wordt nog net uit de kruising gehouden door de keeper. Echter het is Berry Grotenhuis die alert regeert en de bal tegen het net kopt. 1-1.  ATC, dat geïrriteerd reageert op de onverwachte tussenstand, probeert de druk weer op te voeren, maar echte kansen zijn er niet te noteren. MVV dat nog een aantal corners krijgt te verwerken lijkt met een punt terug te gaan naar Marie. In de 89e minuut is het de linksback van ATC die vrij mag op dribbelen. MVV staat niet goed en vanaf een meter of 25 mag de bal vrij worden ingeschoten. Met een strak schot in de kruising wordt het och 2-1. Een mokerslag. Met nog een verwoede poging wordt geprobeerd om in de buurt te komen van het doel van ATC. De tijd is te kort en het eindsignaal klinkt.
Helaas, een stuntje leek in de maak, maar het punt kon niet over de streep worden getrokken........ Weer belonen de oranjehemden zichzelf niet na een prima partij voetbal en gaat het in de laatste minuten weer mis…… MVV heeft nu 2 weken rust en speelt haar volgende wedstrijd op 7 maart thuis tegen Sc Rijssen.