Jeugdvoetbalkamp

 

Voetbalkamp 2019

 

Op 31 Mei, 1 en 2 Juni zijn we met de jeugd op voetbalkamp geweest.

Ook dit keer was onze bestemming Balkbrug. Eerst waren de weerberichten niet zo gunstig maar uiteindelijk hebben we prachtig weer gehad. Zondag was het zelfs wel iets te warm.

Omdat niemand vrijdags nog naar school moest konden we met z’n allen op vrijdag middag vertrekken. Eerst de tent opzetten, auto’s uitpakken en bedden opmaken. Toen konden ze tot het avondeten wat voor zich zelf doen. Om zes uur was het tijd voor de wraps. Ondanks dat de eerste snoep/chipszakken alweer leeg waren hadden ze toch honger en was in no time alles op. Na het eten stonden enkele spelletjes gepland en om 10 uur zijn we naar het bos gelopen voor het dierengeluiden spel. Toen de kinderen s’avonds uiteindelijk naar bed gingen werd er uiteraard nog niet geslapen. Sommige zijn zelfs de hele nacht wakker gebleven. Tja, dat breekt je de volgende dag op. De zaterdagmorgen doen we altijd een spelletjescircuit, en ook al ben je moe je moet wel mee doen ! Zaklopen, hoepels gooien, water overbrengen, paardenrace, estafette en een ei overbrengen.

De foto’s staan op Facebook en de site. Smorgens zijn ook de mini’s aangekomen voor een dagje. Ook zij hebben meegedaan met de spelletjes. Zaterdag middag is altijd vrij voor de oudsten, kunnen ze even bijkomen en relaxen. Er werd gezwommen, gevoetbald, op de trampoline gesprongen, of gewoon helemaal niets gedaan. De E, F en mini’s gingen op speurtocht. Daarna mochten ook zij lekker zwemmen. Het water was overigens nog wel heeeeeel koud maar heerlijk verfrissend.

Om zes uur stond de macaroni klaar en werd er flink gegeten. In rap tempo waren de pannen leeg. Zaterdagavond zijn we begonnen met de pubquiz waarna nog even naar de champions League kon worden gekeken. Ondertussen gingen de kleinsten naar het kampvuur. Toen moesten de B en D nog op fotospeurtocht. De vermoeidheid sloeg spontaan toe, maar er was geen genade. Gelukkig was het dit jaar een korte route en zaten ze na een uurtje weer bij het kampvuur met warme chocolademelk en broodjes knakworst. Opvallend snel lag iedereen hierna in bed en werd het een rustige nacht.

De volgende morgen werd iedereen wreed gewekt door de corvee dienst en was het weer tijd voor het ontbijt. Met moeite werd er nog een klein voetbaltoernooitje afgewerkt. Het was erg warm !! Gelukkig kwam Jonathan heerlijk verfrissende ijsjes brengen, onze dank hiervoor. Hierna werd door sommige nog even gezwommen. Na de lunch was het tijd om op te ruimen en in te pakken. Bij het wachten op vervoer werd er liever binnen als buiten gezeten vanwege de warmte.

Eenmaal aangekomen bij de kantine stond Gerdien klaar met de patat en frikandellen, waarna iedereen weer naar huis toe ging.

 

Wij willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit kamp ; de vriendenkring voor hun financiële bijdrage, fam. Potgieter voor het lenen van de tent, Gerrit Tigchelhof voor het lenen van de geluidsinstallatie, MVV'69, en natuurlijk de kinderen en leiding !!!!!

 

Namens de organisatie,

Peter en Bianka

 

 

 

Archief

Verslag en foto's 2017

http://www.mvv69.nl/jeugdvoetbalkamp-2018

http://www.mvv69.nl/jeugdvoetbalkamp-2019