Zalk kopje onder tegen MVV'69

Geplaatst op 06-04-2024 18:00.

MVV ’69-1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Zalk met 5-2 gewonnen. Het was een uitslag die recht deed aan de verhoudingen in het veld. Zalk legde het met name af qua duelkracht. Iets waar het in het begin nog niet naar uitzag. Na een heel aardig begin met tevens een goede kans zakte het spel van Zalk naar een matig niveau.

MVV'69 nam de leiding, nadat Zalk de bal had ingeleverd en de gastheer attent reageerde in de omschakeling: 1-0. Jelmer Ekkel bracht MVV'69 op een nog comfortabeler voorsprong. De 2-0 ruststand was verdiend te noemen. Dat betekende nog niet dat het een gelopen koers was. Een scherper Zalk hoopte na rust een ommekeer te bewerkstelligen. Desondanks was het MVV'69 dat verder uitliep door andermaal een goal van Ekkel. 

Steven van der Weerd deed de hoop aan de kant van Zalk weer herleven met de 3-1. Ook de tweede treffer van Van der Weerd mocht er zijn.  Daarvoor had MVV echter al wel de 4-1 gemaakt door een treffer van Arjan Egberts. Uiteindelijk zou MVV'69 ook nog de 5-2 maken.

Trainer Simon Brummel van Zalk vond dat MVV'69 echt verdiend heeft gewonnen. "Zij hadden veel vaker dan wij de tweede bal. Zalk heeft te weinig gebracht. Ondanks dat het met rust 2-0 was voor MVV'69 had ik toen nog niet het idee dat we het duel per se zouden verliezen."