MVV'69 verliest nipt van kampioen HTC


18-5-2019 MVV'69 - HTC

Op de 137e dag van het jaar 2019 word de laatste thuis wedstrijd gepeeld van dit seizoen, een wedstrijd tegen de kampioen van de 4e klasse D.
Aan het weer kan het vandaag niet liggen want met een kleine 22 graden is het prima vertoeven op Sportpark De Leemkamp.
Trainer Visscher moest het vandaag doen zonder goalie Boeve(ziek) en reserve doelman Ring(blessure), ook de ervaren Heisterkamp was afwezig vandaag.
Het jeugdig keeperstalent van de club Daan Kleinjan nam vandaag de plek over van Boeve en deed dit prima ondanks dat hij weinig minuten in de benen heeft.
De vorige wedstrijd eindige op het kunstgras in Zwolle in een 1-0 overwinning van de Zwollenaren, een wedstrijd waar MVV geheel kansloos was.

Pupil van de week Bram nam het voortouw en met een schot vanaf randje 16 verschalkte hij de keeper van de Holtenbroek Tuinders Combinatie (HTC).

14.30 uur Scheidsrechter Ekkel floot voor aanvang wedstrijd.

MVV startte prima aan de wedstrijd en nam gelijk het initiatief en kreeg in minuut 3 al een grote mogelijkheid, een strakke voorzet van J Grotenhuis werd net over het doel getikt door S Roelofs.
Nog geen 2 minuten later een schot net buiten de 16 van Grotenhuis helaas voor MVV mikte hij net naast de paal.
HTC leek enigszins wat geschrokken van de druk van MVV en probeerde veelal de lange bal , deze kwam vaak perfect aan bij de voorwaartsen van HTC.
HTC was wakker geschud en kwam beter in de wedstrijd rond minuut 10 een strakke voorzet voor de goal van keeper Kleinjan, de spits van HTC kwam net te kort om de bal goed in te tikken.
Even later stond de 0-1 op het bord voor de bezoekers uit Zwolle, balverlies op het middenveld van MVV en met een snelle en goede aanval werd de bal panklaar gelegd voor Wissink en hij kon deze simpel intikken.
Lichtelijk tegen de verhouding in, HTC beschikt over een prima voetballend elftal en kwam ook beter in de wedstrijd.
MVV gaf zoals gewoonlijk niet op en bleef druk houden op de verdediging van HTC.
De 1-1 was dan ook wel verdiend en terecht, een uitrap van HTC werd ingespeeld op de centrale verdediger en gelijk klapte MVV erop, Jaspers ontfutselde de bal van HTC en op het moment dat hij wilde schieten werd hij aangetikt in de 16 meter, scheidsrechter Ekkel kon niks anders dan de bal op de stip te leggen.
Ronald Sasbrink de captain van vandaag nam de verantwoordelijk om de penalty te nemen en schoot hem prima binnen en zette zo in de 17e minuut de 1-1 op het scorebord.
Paar minuten later was het weer MVV, een combinatie tussen Egberts en Eektimmerman leidde tot een strak schot op de goal van HTC maar de bal werd prima gepakt door de keeper.
MVV werd slordiger en de ballen die ze veroverde werd te snel naar voren gespeeld, en leidde tot balbezit voor HTC.
Minuut 34 kwam HTC weer op voorsprong, een lange bal vanaf de middenlijn richting de 16 meter hier stond Wissink en hij schoot de bal beheerst vanuit de lucht in 1x richting de goal van MVV en liet keeper Kleinjan kansloos in de lange hoek. 1-2.

Ruststand 1-2 wat tegen de kampioen een prima tussenstand is en gezien de wedstrijd misschien een beetje onterecht is.
Want HTC speelde niet kampioen waardig, daarin tegen deed de nummer 12 van de competitie prima mee.

Tijdens de rust moest trainer Visscher noodgedwongen wisselen, captain Sasbrink was ziek geworden en Eektimmerman had hamstring problemen.
Hiervoor kwamen B grotenhuis en J Thijs in het veld.

De 2e helft was een helft vol met kaarten door praten en vasthouden want een harde wedstrijd was het absoluut niet.
Vele kaarten werden gegeven en scheidsrechter Ekkel had het moeilijk vandaag en liet door eigen toedoen dit gebeuren.
Door rare beslissingen te nemen en momenten af te fluiten waar niks aan de hand was zowel aan de kant van HTC en MVV vielen er een aantal onterechte gele kaarten. 

Eerlijk is eerlijk als scheidsrechter doe je het niet gauw goed en wel respect voor de man met de fluit uiteraard #doeslief.

In de 58e ste minuut liet MVV weer van zich horen middels een schot maar deze ging net over de lat.
MVV liet de tanden zien en gaf niet op keihard werken en een boel inzet werd er getoond op de Leemkamp, MVV laat zich niet zo makkelijk meer verslaan.
HTC kwam via een mooie aanval aan de zijkant van de 16 meter terecht maar de rappe buitenspeler schoot de bal nipt voorlangs.
Scheidsrechter Ekkel had blijkbaar de kampioen nog geen cadeau gedaan voor het kampioenschap en besloot HTC alsnog een cadeau te geven.
In minuut 63 liet een speler van HTC zich heel opzichtig vallen in de 16 meter en de scheidsrechter trapte hier volledig in en legde de bal op de stip. GEHEEL ONTERECHT! maakte Wissink voor HTC de 1-3 en tekende voor zijn derde doelpunt vandaag.
MVV nam wat meer risico's en zo kreeg HTC wat meer ruimte en zo kreeg keeper Kleinjan een schot op doel in de 68e minuut hij rammelde de bal prima uit de rechter boven hoek.
De 2-3 voor MVV viel in minuut 80, een goede actie van S Roelofs in de 16 meter hij legde de bal terug op B Grotenhuis en via hem kwam de bal uiteindelijk bij Thijs deze werkte de bal beheerst binnen.
Vlak na de 2-3 kwam Ekkel in het veld voor S Roelofs.
Linksback Jasper Bosch kwam in de 83e minuut nog met een solo vanaf de middenlijn, hij speelde op zijn Duits een aantal spelers voorbij maar hij zag zijn schot naast de goal verdwijnen 
MVV wilde uiteraard meer en een gelijkspel was ook zeker verdiend geweest vandaag, in minuut 89 en 90 waren er nog 2 goede mogelijkheden voor MVV maar hier kwam helaas niks uit.

Waar MVV de uitwedstrijd geen poot aan de grond kreeg liet het vandaag zien wat voor stappen ze hebben gemaakt het afgelopen seizoen. Ondanks de nederlaag (misschien een gelijkspel had moeten zijn) prima stand gehouden tegen de kampioen. 
Complimenten waardig wat voor stappen de ploeg van trainer Visscher dit seizoen heeft gemaakt, zo kun je zien dat je met een dosis inzet, fanatisme, plezier en het samen als team te doen heel wat bereiken kunt.

Volgende week de laatste wedstrijd in en tegen Kampen.
De selectie en supporters zullen met een bus afreizen naar Kampen en na de wedstrijd word er middels een BBQ het seizoen afgesloten.

Opstelling MVV
Kleinjan
M Roelofs,Huisken,Stokman,Bosch
Sasbrink('45 B Grotenhuis),J Grotenhuis,Jaspers
Eektimmerman('Thijs),S Roelofs('81 Ekkel),Egberts 

Wissels: B Grotenhuis,Thijs,Ekkel

MVV'69 verliest in jubileum wedstrijd van Fc Twente All Stars


Zaterdag 11 mei werd er gespeeld tegen Fc Twente All Stars in het kader van het 50-jarig bestaan van MVV'69.

Een wedstrijd waar eigenlijk genieten de hoofdmoot was maar ook zeker de wil om te willen winnen van de oud eredivisie spelers, coach Achterberg van Fc Twente had gelijk al ingegrepen Jeroen Heubach was te laat aanwezig (door verplichtingen in de kroeg) en belande daarom op de bank.
Een wedstrijd die 2x 35 minuten duurde werd gewonnen door FCT met 2-3, met 2x 35 minuten was leider Peter zeer content mee ‘20 minuten eerder aan de bier’

Sportpark De Leemkamp stroomde aardig vol en om 14.30 uur floot de scheidsrechter voor aanvang wedstrijd.
De pupil van de week scoorde vrij gemakkelijk en vierde dit alla Ronaldo en eindigde met een SIIIIIII.....

De eerste kans kwam in de 5e minuut voor MVV, na een goed combinatie tussen J Grotenhuis en Egberts kwam Egberts 1 op 1 met de keeper te staan, de uitkomende keeper van FCT pareerde het schot van Egberts.
Nog geen 2 minuten later was de volgende kans er voor MVV, een voorzet van de rechterkant werd prima teruggelegd op J Grotenhuis deze schoot de bal laag in de hoek maar weer kwam de keeper met een prima redding voor de dag.
In minuut 13 komt het eerste schot van FCT op het doel van keeper Boeve, de bal werd niet zuiver genoeg ingeschoten en kan gepakt worden door keeper Boeve.
Gezien het veldspel, balbehandeling en crosspasses kun je duidelijk merken dat de mannen van FCT nog prima kunnen ballen, ziet er allemaal prima uit en ballen over 40 mtr worden met grootste gemak op speelse wijze aangenomen.
Bij MVV verloopt de eerste helft matig zal het de spanning zijn.....? of zijn het de biertjes van de vrijdag avond in de tent? die tijdens de reünie genuttigd zijn.
Minuut 21 een vrije trap voor MVV, helaas gaat de bal van B Grotenhuis net over de goal.
Paar minuten later een bekeken schot op goal van keeper Boeve maar met een fantastische redding rammelde hij de bal uit de goal.
Trainer Visscher wilde elk lid van de selectie laten spelen en kon ook zo jongens op bepaalde posities uitproberen.
MVV leek in minuut 28 op voorsprong te komen, na een goede aanval werd de bal prima breed gelegd in de 16 meter op Egberts door Eektimmerman, helaas voor Egberts was de keeper van FCT er weer als de kippen bij en hield de bal goed tegen.
In de omschakeling zette FCT een beetje aan en kwamen ze op een 0-1 voorsprong, na de kans van MVV schakelde FCT snel om en werd de bal na een prima aanval simpel achter Boeve getikt.
Fc Twente bleef hun dingetje doen rustig rondspelen en af en toe een schot lossen, maar gelukkig voor MVV stond Boeve erg sterk te keepen en hield hij MVV op de been.

Na de thee en een aantal wissels verder kwam MVV beter in de wedstrijd en speelde de 2e helft vele malen beter.
MVV maakte in minuut 8 van de 2e helft de 1-1 door een prima steekpass op de diepgaande J Grotenhuis en hij ronde deze prima af.
Bij FCT kwam de conditie om de hoek kijken en namen wat gas terug dit resulteerde in vele mogelijkheden voor de mannen in oranje.
Na 15 min gespeeld te hebben komt MVV op voorsprong de rappe Eektimmerman werkt de bal vakkundig achter de Enschedese goalie en zo komt er in Marle de 2-1 op het score bord te staan.
FCT was weer een beetje op adem gekomen en deed opeens weer mee in de wedstrijd, kregen weer een aantal prima mogelijkheden maar troffen geen doel mede dankzij de prima keepende Boeve.
Elk selectie lid mocht vandaag spelen en zo ook keeperstrainer Altena van MVV die na 1,5 jaar weer eens onder de lat stond tijdens een wedstrijd, echter beleefde hij geen prettig debuut voor de oranje hemden. 
Rond minuut 28 valt ongelukkig de 2-2, de bal komt voor de voeten van verdediger M Roelofs van MVV hij wil de bal wegwerken maar raakt de bal compleet verkeerd en verwerkt de bal in eigen doel.
FCT komt een paar minuten voor het einde van de wedstrijd op 2-3, een voorzet in de 16 meter van MVV word verkeerd ingeschat door  keeperstrainer Altena van MVV mede door de zon en te laat reageren schat hij de situatie verkeerd in en word de bal simpel doorgekopt en binnen getikt door FCT.
Fluitsignaal klinkt voor einde wedstrijd en met een ongelukkige en zure 2-3 nederlaag met zijn allen de tent in om daar het feestweekend af te sluiten. PROOST

Selectie Fc Twente                      
Erwin Waanders en Max Serphos
Rene Nijhuis
Renzo Bolk
Mohamed El Hamdaoui
Mattijs v.d. Berg
Robert ten Wolde
Nick Hoekstra
Rene Sterken
Achmed Kandhai
Theo ten Caat
Berthil te Avest
Jeroen Heubach
Arjan v.d. Laan
Jeffrrey de Visscher
Ellery Cairo

Selectie MVV
Marc Boeve
Rick Heisterkamp
Rik Huisken
Jasper Bosch
Arjan Egberts
Ronald Sasbrink
Patrick Jaspers
Stefan Eektimmerman
Jesper Grotenhuis
Berry Grotenhuis
Mart Roelofs
Steijn Roelofs
Joeri Kosters
Jeroen Thijs
Jesse Ekkel
Niek Stokman
René Altena

Mixtoernooi 2019


MIXTOERNOOI 2019

Beste pupillen, junioren en senioren.

15 Juni 2019 is het weer zo ver. De afsluiting van het seizoen met het jaarlijkse mixtoernooi en aansluitend patat of de barbecue. Aanvang van het toernooi is 10.30uur en aanvang barbecue +/- 17.00uur.

Opgeven kan via de bestuursleden van de activiteitencommissie of via activiteitencommissie@mvv69.nl. Graag opgeven voor 1 Juni 2019 en of je deelneemt aan het mixtoernooi, de barbecue of beiden.


Een eigen seniorenteam opgeven mag, graag met alle namen en eventueel je sponsor. Houdt er wel rekening mee dat er minimaal 1 dame in het veld moeten staan tijdens de wedstrijd. Er kunnen extra spelers worden toegevoegd aan je team door de activiteitencommissie.

Met vriendelijke groet,
De activiteitencommissie MVV’69

Het feestweekend van 50 jaar MVV ‘69


In het kader van het 50-jarige jubileum van MVV'69 wordt er aankomend weekend een feestweekend georganiseerd.

Donderdag 9 Mei trappen ze af met een gezellige receptie.
Vrijdag 10 Mei is er een gezellige reünie voor een ieder die de club een warm hart toedraagt.
Ook is er vrijdag Schijt Je Rijk! een koe zal iemand verblijden met zijn uitwerpselen op het veld.

Waar er in de volksmond wel eens gezegd is;
Bij MVV moeten ze eerst de koeien van het veld halen voor ze er een wedstrijd op kunnen spelen, dan klopt dat in dit geval,,,,,

Zaterdag 11 Mei zal MVV'69 het opnemen tegen Fc Twente All Stars van trainer Achterberg de ploeg met veel ervaring in het team met o.a Sander Boschker, Sjaak Polak, Arnold Bruggink, Jeroen Heubach, Simon Cziommer.


Als om 14.30 uur de koeievlaai is weggehaald zal de jubileumwedstrijd van start gaan.
Zal de jonge ploeg van trainer Visscher opgewassen zijn tegen dit sterrenensemble?  Zal de ploeg ook deze derby makkelijk winnen?
Onze captain Heisterkamp moet het verschil maken,, qua leeftijd past hij immers bij de gasten uit Enschede.
U bent allen van harte welkom en de toegang voor deze wedstrijd is geheel gratis!! er zullen lootjes verkocht worden tijdens de wedstrijd waar u mooie prijzen mee kunt winnen.

Om 19.00 uur zal er een pubquiz plaats vinden en het feestweekend zal afgesloten worden door de band Kroepin, zij zullen Sportpark De Leemkamp en alles ver daarbuiten voorzien van hun muzikale klanken. 

Dus heeft u dit weekend geen plannen?? U bent allen van harte welkom op Sportpark De Leemkamp te Marle

MVV verslaat buurman SP Daarle


04-05-2019

De "derby van het oosten" MVV'69 vs SP Daarle.

Het bijna 50 jarige MVV'69 heeft de tweede 3 punter van het seizoen binnen, een wedstrijd die door de supporters genoemd werd als "wedstrijd van het jaar" wist MVV te winnen met 1-0.

Uit bij Daarle eindigde de wedstrijd in een ware heksenketel in 1-1.

De verwachting was dat Daarle er met volle overtuiging in zou gaan maar de ploeg had de gehele wedstrijd de zenuwen niet onder bedwang, vele harde overtredingen en lange ballen als gevolg voor de rode lantaarndrager van de 4e klasse D. Als Daarle van de gehate laatste plek wil komen moest het winnen van MVV.

MVV'69 heeft dit jaar het beste seizoen sinds de laatste 8 jaar qua aantal punten en tegendoelpunten, iets waar de spelers en staf trots op mogen zijn. Voetballend maken de heren van trainer Visscher een grote stap met veel beleving, fanatisme, inzet en vooral fungeren als team worden de punten gepakt.

Scheidsrechter Meijer floot om 14.30 uur voor aanvang wedstrijd, de pupil van de week Gijs verschalkte de keeper van Daarle eenvoudig met een prima schot.

De wedstrijd was welgeteld 1 minuut bezig en gelijk werd duidelijk wat de intentie was van Daarle, ze wouden MVV letterlijk en figuurlijk breken. Veel harde overtredingen kwamen voorbij die ook terecht werden beloond met een kaart, echter had de prima fluitende scheidsrechter Meijer 2x een rode kaart kunnen geven aan Daarle, gelukkig voor Daarle gebeurde dit niet.
De eerste mogelijkheid kwam in de 10 minuut voor MVV, de rappe Eektimmerman gaf een voorzet op Kosters helaas was deze bal net te scherp en kon de keeper deze makkelijk oppakken.
MVV speelde een prima 1e helft veel balbezit maar af en toe ook slordig in de opbouw, dit resulteerde in minuut 20 in een mogelijkheid voor Daarle. Balverlies van MVV werd omgezet in een lange bal van Daarle, door een communicatie fout in de verdediging van Marle kwam Daarle oog in oog met keeper Boeve, de speler van Daarle wou de bal over Boeve heen 'lepelen' gelukkig voor MVV ging de bal over de goal.
Minuut 29 een corner van Daarle kwam de bal in de voeten bij de laatste man van MVV Huisken hij stuurde met een prima pass Grotenhuis weg over de rechterkant, Grotenhuis gaf een perfecte voorzet op Eektimmerman en de bal ging via het hoofd/schouder in de goal van Daarle. 1-0!!
MVV bleef met veel balbezit  en prima veldspel heer en meester in de 1e helft Daarle kwam niet in de wedstrijd en probeerde steeds meer de lange bal te spelen en kwam met grove overtredingen voor de dag.
In de 37e minuut ging de verdediging van Daarle in de fout door goed doorjagen van Eektimmerman, hij kwam 1 op 1 met de keeper van Daarle maar maakte deze kans niet goed af een slap schot werd met de voet tegengehouden door de keeper, waar hij de bal eigenlijk had moeten afgeven op de inkomende Kosters besloot hij zelf te schieten.
Net voor rust gaat Grotenhuis met een prima actie de 16 meter in van Daarle, hij werd middels een bodycheck opgevangen door een verdediger van Daarle eigenlijk had de man met de fluit hier moeten ingrijpen en de bal op de stip moeten leggen. 

Een terechte ruststand 1-0

Na de thee was de eerste mogelijkheid voor Daarle, na een goede voorzet werd de bal werd net weggetikt voordat hij binnengewerkt kon worden en hobbelde naast de goal van MVV.
Na deze mogelijkheid gebeurde er weinig en kwam MVV ook niet in hun spel, grotendeels kwam dit door de grove overtredingen van Daarle. Beide ploegen creëerden geen kansen en de strijd werd gespeeld op de middenlijn , Daarle moest aanvallend wat meer brengen maar echter gebeurde dit niet en bleef de verdediging van MVV gemakkelijk overeind.
In minuut 70 liet een aanvaller van Daarle zijn been halfhoog hangen en kwam hierbij vol op de kuit van verdediger Huisken die de bal net wou wegschieten, gelukkig voor Daarle zag de scheidsrechter dit niet,, DONKERROOD!! 
Eerste wissel aan de kant van MVV kwam in de 75e minuut Kosters verlaat het veld voor Steijn Roelofs. De jonge aanvaller staat nog geen 2 minuten in het veld en krijgt dan een situatie 1 op 1 met de keeper van Daarle, helaas kwam hij aan het twijfelen en schoot de bal op de uitkomende keeper.
In minuut 80 kreeg MVV weer een grote mogelijkheid op de 2-0 maar ook deze werd gepakt door de keeper van Daarle, hier kwam een rebound uit maar deze werd van een metertje of 20 net overgeschoten door Grotenhuis. Daarle had de 2e helft wat meer de bal maar creëerde weinig tot niks, MVV had de 2e helft de betere kansen. Scheidsrechter Meijer trok dik 5 minuten blessure tijd bij wat overigens ook terecht was na een aantal keer stil te hebben gelegen.
De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Daarle een van de vele lange ballen werd de 16 in geschoten maar belande via een hoofd van Daarle net naast de goal van MVV.

Spelers en staf en natuurlijk de supporters van MVV vierde het eindsignaal luidkeels en de buurman werd met 0 punten naar huis gestuurd,,, een terechte overwinning van MVV!!

Volgende week speelt MVV'69 tijdens het 50 jarige bestaan van de club tegen Fc Twente All Stars aftrap 14.30 uur.

Opstelling MVV:
Boeve,
Heisterkamp,Huisken,Stokman,Bosch
Jaspers,Sasbrink,Grotenhuis
Eektimmerman, Kosters('75 S Roelofs),Egberts

Wissels;
Thijs,S Roelofs,M Roelofs,

MVV komt tekort tegen Wijthmen


16-04-2019

Inhaalwedstrijd Wijthmen - MVV'69

Dinsdag avond, de avond waar in de Champions League op het hoogste niveau gespeeld word word er ook in de 4e klasse d een wedstrijd gespeeld, de nummer 5 vs de nummer 12 van de competitie de roodhemden tegen de oranjehemden.
Vorige wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.
Scheidsrechter Hiemstra floot om 18.30 uur voor start van de wedstrijd.

In een 'saai' duel ging de winst met 2-0 naar v.v. Wijthmen.

Beide ploegen begonnen gelijk op maar creëerden vrij weinig, MVV kwam voetballend redelijk mee maar leverde niks op.
Ook aan de kant van de gastheren werden er weinig kansen gecreëerd, in de 30e minuut kwam Wijthmen op voorsprong.
Een bal kwam via de verdediging van MVV via de kluts voor een speler van Wijthmen deze kon de bal ongehinderd tegen de touwen schieten en zette hiermee de 1-0 op het score bord.
MVV eindigde de 1e helft met aardig voetbal en gaven ook zeker weinig iets wat ze de 2e helft wouden doortrekken.

2e helft kwam Wijthmen iets scherper uit de kleedkamer , MVV kreeg er geen grip op.
De 2e helft verliep hetzelfde als de 1e , weinig kansen van beide ploegen en redelijk voetbal.
Doordat MVV op jacht ging naar de 1-1 ging trainer Visscher aanvallend wisselen, hierdoor kreeg Wijthmen wat meer ruimte om te voetballen.
De ruimte die ze kregen benutten ze in de 70e minuut, de 2-0 kwam op het scorebord; een goed schot iets buiten de 16mtr werd onhoudbaar achter keeper Boeve geschoten.
MVV was niet bij machte om hun spel te laten zien van de afgelopen weken , er werd zeer weinig weggeven maar vandaag ook zeer weinig gecreëerd.
MVV bleef het proberen maar dit was een avond dat het gewoonweg niet wou lukken , niet omdat de tegenstander nu zo goed was gewoon een 'off day'

Eindstand 2-0 voor de gastheren in een zeer saaie pot voetbal waarin beide ploegen niet hun spel lieten zien.

De paashaas is aankomend weekend het veld nodig in Marle dus word er niet gespeeld op sportpark De Leemkamp.
Zaterdag 4 mei om 14.30 speelt MVV de 'derby van het oosten' thuis tegen Daarle, in Daarle werd het 1-1.
U bent van harte welkom op sportpark De Leemkamp om MVV naar de winst te 'schreeuwen'

Opstelling MVV;
Boeve
Heisterkamp,Huisken,Stokman,JASPER BOSCH
Sasbrink('66 B Grotenhuis).J Grotenhuis,Jaspers
S Roelofs('45 Eektimmerman),Kosters('80 Thijs),Egberts

Wissels:
M Roelofs,B Grotenhuis,Eektimmerman,Thijs,Ring

VV Daarlerveen - MVV 69


13-4-2019

Daarlerveen - MVV'69

MVV '69 speelde vandaag in en tegen Daarlerveen, de nummer 3 van de 4e klasse D wist de eerste ontmoeting vrij eenvoudig en ruim te winnen met 1-6.
Een pittige klus voor de mannen van trainer Visscher die vandaag 3 basis spelers moest missen door afwezigheid.

Bij Daarlerveen dachten ze dit klusje eenvoudig te klaren en wouden ze van te voren al de 3 punten bijschrijven, maar de nummer 3 van de competitie verslikte zich in MVV '69 wat ook vandaag weer als een team stond te spelen.

De pupil van de week wist ook vandaag het netje weer te vinden hij verschalkte keeper Boeve met een goed schot.
Scheidsrechter Wessels had de eer om deze wedstrijd te mogen leiden en floot om 14.30 voor het eerst vandaag op het fluitje.

De eerste 10 minuten vielen er al 2 doelpunten voor Daarlerveen , MVV zat absoluut niet goed in de wedstrijd en kreeg door 2 keer slecht verdedigen 2 doelpunten tegen.
Bozkurt schoot de 1-0 tegen de touwen en de 2-0 kwam op naam van Koppelman.
MVV was hierdoor goed wakker geschud en herpakte ze zich goed , voetballend kwam de nummer 12 van de competitie aardig mee met Daarlerveen.
Daarlerveen had meer de bal maar wist hier niet van te profiteren, laatste man Sasbrink en keeper Boeve hielden MVV prima op de been en sloegen de pogingen van Daarlerveen af.
Na de eerste 10 minuten draaide MVV weer zoals het de laatste weken doet , voetballend doen ze prima mee ook door lef , inzet en vooral door een team te zijn pakken de oranjehemden uit Marle de punten.
MVV kreeg in de 1e helft een grote mogelijkheid op de 2-1 maar helaas benutte Egberts deze kans niet.

Tijdens de thee pauze liet trainer Visscher duidelijk merken dat hij in de 2e helft een ander MVV wil zien , hij was niet te spreken over de manier waarop MVV de wedstrijd begon en zo snel op achterstand kwam.
Laatste weken is MVV goed bezig en deze lijn wil het doortrekken, dus er moest uit een ander vaatje getapt worden ook om de meegereisde supporters niet teleur te stellen.

De 2e helft startten de mannen van het bijna 50 jarige MVV beter als de 1e helft , voetballend kwam het weer goed mee en in de organisatie stond het ook weer prima.
Rond minuut 60 maakte MVV de 2-1; een perfecte voorzet van 'good old' captain Heisterkamp deze werd gevolleerd door Berry Grotenhuis tegen de keeper, via de rebound kwam de bal weer voor de voeten van Grotenhuis en schoot deze alsnog tegen de touwen.
MVV bleef meedoen in de wedstrijd en creëerde mogelijkheden , Daarlerveen voetballend en individueel gezien de betere ploeg op het veld had het lastig tegen MVV.
Daarlerveen bleef ook kansen creëren maar net zoals als in de 1e helft (na 10 min) stond de defensie van MVV goed opgesteld.

In Daarlerveen het dorpje met 1200 inwoners en waar na een bankoverval in de 2e wereld oorlog het geld bewaard werd in een hooischuur, kwam in de 80e minuut de 2-2 op scorebord te staan.
Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van de goed spelende Jesper Grotenhuis hij zag zijn schot gekeerd worden door de keeper, Ronald Sasbrink 'alias Ronnie' stond op de goede plek hij kreeg de bal voor de voeten en werkte vakkundig af.

Dit had op sportpark De Belt niemand verwacht , dat het samengestelde vv Daarlerveen gelijk stond tegen buurtclub MVV'69.
Dat Daarlerveen hier geen genoegen mee nam was de laatste 10 minuten van de wedstrijd ook zichtbaar, het werd billen knijpen voor de mannen uit Marle.
Daarlerveen kreeg vele mogelijkheden maar profiteerde er niet van, MVV kreeg in minuut 85 een 1 op 1 kans met de keeper van Daarlerveen de net ingevallen Stefan Boeve stiftte de bal voor het doel langs en zag de kans op 2-3 voor MVV naast de goal verdwijnen, het eindsignaal kwam dan ook als een ''geschenk uit de hemel'' en werd luidkeels gevierd door MVV en de supporters.

A.s dinsdag 16 april staat de inhaalwedstrijd tegen Wijthem op het programma 18.30 uur.

opstelling MVV:
Boeve
Heisterkamp,Sasbrink,Stokman,Jaspers
Jaspers,J Grotenhuis,M Roelofs
Thijs(B Grotenhuis'60),S Roelofs(S Boeve'77), Egberts

Wissels:
B Grotenhuis,S Boeve,Heuver

MVV ‘69 1 - Wilsum 1


09-03-2019

MVV ‘69 1 - Wilsum 1 

Eerste 3 punter van dit seizoen voor MVV 69

Na 5 gelijke spelen was er dan eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen voor de mannen van trainer Visscher.

De weersomstandigheden waren niet al te best deze dag en het veld was dan ook lastig bespeelbaar , dat werd tijdens de wedstrijd ook zichtbaar hier hadden beide teams ook last van en de scheids had het hierdoor ook lastig vandaag. Er werden dan ook bepaalde situaties bijzonder ingeschat door de man met de fluit , afijn hier hadden beide teams mee te doen.

De eerste mogelijkheid was voor Wilsum , de keeper van Mvv gleed door het gladde veld weg waardoor de bal uit de handen glipte van keeper Boeve. Wilsum kreeg hierdoor een mogelijkheid maar de bal werd hard voorlangs geschoten. Mvv kwam steeds beter in de wedstrijd en kwam dan ook steeds beter aan het voetballen ondanks de weersomstandigheden, dit resulteerde in aardig wat mogelijkheden voor de thuis ploeg , aanvaller Eektimmerman en Roelofs kregen een aantal mogelijkheden maar door de wind en veld werd het lastig om af te ronden. Eektimmerman kreeg nog een grote mogelijkheid in de 30e minuut hij kreeg de bal in de 16 voor de voeten maar het het vizier net wat te hoog staan. Wilsum probeerde het voetballend op te lossen door veelal de bal achterin rond te spelen via het middenveld de aanvallers te zoeken, door de weersomstandigheden en sterk verdedigen van Mvv resulteerde dit alleen tot afstandsschoten van de heren uit Wilsum. Mvv stond ook als een team te spelen keihard werken voor elkaar en voor elke centimeter strijden.
De 1-0 kwam niet geheel onverwachts de heren van Mvv kregen het veld wat meer onder controle en door een diepte pass van Sasbrink kwam de 1-0 tot stand. De keeper van Wilsum kwam zijn doel uit en door de wind en het veld maaide de sluitpost compleet over de bal heen en deze verdween hobbelend en rustig in de goal van Wilsum.

Na de thee kwamen de weergoden ook weer om de deur kijken en dit resulteerde de eerste 5 a 10 min tot een hevige regen en hagel bui , maar de mannen van trainer Visscher blijven gewoon doorgaan waar ze de eerste helft mee geëindigd waren , keihard werken en de wedstrijd steeds meer tot zich trekken. Wilsum kreeg de 2e helft ook nog wat mogelijkheden, doordat het team van de heren uit Wilsum niet van laagvlieger Mvv wilde verliezen bracht het steeds meer aanvallende input. Dit resulteerde in 2 goede reddingen van keeper Boeve van Mvv en een bal op de lat , Wilsum had zichtbaar meer last van de omstandigheden dan de heren uit Marle want Mvv was het die de score had moeten verdubbelen , Mvv had net zoals de 1e helft de wedstrijd onder controle. Helaas voor Mvv stond het vizier niet scherp en de laatste pass richting doel was ook vaak niet goed. Toen de arbiter de wedstrijd ook affloot na 10 min blessure tijd was iedereen hier ook blij mee aan Marle kant, ook de supporters van Wilsum waren er blij mee want hun hadden een koude en natte middag gehad op sportpark De Leemkamp

Al met al een zwaarbevochten en bijzondere wedstrijd voor de mannen van trainer Visscher die hierdoor op 6 punten los komen van rivaal Daarle.
Wilsum had met een overwinning zich in de top 4 kunnen nestelen maar gingen met 0 punten in het busje weer richting huis.

history Bekijk ook het nieuwsarchief of het overzicht van alle verslagen.